Виявили схожість

Виявили схожість "кутів атаки" двох літаків Boeing 737 MAX, що розбилися - ЗМІ

Укрінформ
Розслідування катастрофи Boeing Co 737 MAX в Ефіопії виявило разючу подібність кута польоту з індонезійським літаком, що зазнав аварії в жовтні минулого року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, знайоме з розслідуванням.

«Аналіз реєстратора кабіни показав, що дані про кути атаки дуже, дуже схожі на дані про літак Lion Air, який впав у Джакарті в жовтні», - повідомило джерело видання.

Так званий «кут атаки» є фундаментальним параметром польоту, що вимірює градуси між повітряним потоком і крилом літака. Якщо кут занадто високий, то це може призвести до аеродинамічного падіння судна.

Раніше Міністерство транспорту Ефіопії, Управління з авіаційних катастроф BEA Франції та Федеральне управління цивільної авіації США вказали на схожість між цими двома авіакатастрофами, проте підкреслили, що розслідування перебуває на ранній стадії. Дані з чорних ящиків, проаналізовані у Франції, тільки нещодавно були передані ефіопській слідчій групі.

Читайте також: Франція передала Ефіопії дані самописців Boeing 737 MAX 8

Як повідомлялося, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії «Ефіопські авіалінії» зазнав аварії через 6 хвилин після зльоту в аеропорту Аддіс-Абебі. Всі 149 пасажирів і 8 членів екіпажу загинули.

Літак цієї ж моделі зазнав катастрофи в жовтні минулого року в Індонезії. Тоді загинуло 189 осіб.

У зв'язку з цим багато країн і авіакомпаній відмовилися від використання літаків цієї моделі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-