Пікетувальники оточили резиденцію президента Сербії і вимагають його відставки

Пікетувальники оточили резиденцію президента Сербії і вимагають його відставки

Укрінформ
У Белграді кілька тисяч прибічників опозиції оточили будинок, у якому президент Сербії Александар Вучич виступив зі зверненням до журналістів, і вимагають його відставки.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Їхні (протестувальників - ред.) лідери заявляють, що не розійдуться, поки глава держави не подасть у відставку", - йдеться у публікації.

Резиденцію у центрі столиці, неподалік від будинку парламенту, охороняють поліцейські й жандарми. Опозиціонери закликають їх і мешканців Белграда долучитися до протестів.

Раніше президент Вучич провів конференцію для преси з приводу масових протестів, що відбуваються в столиці й багатьох містах країни. Він засудив дії пікетувальників, котрі увечері 16 березня впродовж кількох годин перебували в будинку державного телебачення й Сербії.

Вучич заявив, що влада не забороняє громадянам протестувати, але й не допустить насильства. Одного з лідерів опозиції він назвав фашистом, інших - злочинцями й пособниками ворогів Сербії.

Читайте також: У Сербії опозиціонери вдерлися до будівлі найбільшої телекомпанії

В інших містах Сербії від ранку не було масових зібрань.

Як повідомлялося, у ніч з суботи на неділю учасники акції протесту увірвалися до будівлі державної телерадіокомпанії, проте незабаром їх звідти витіснили правоохоронні органи.

Акції протесту в Сербії спалахнули на початку грудня 2018 року, після того, як в одному з міст на півдні Сербії було жорстоко побито одного з представників сербської опозиції.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-