США перекинули групу стратегічних бомбардувальників до Європи

США перекинули групу стратегічних бомбардувальників до Європи

Укрінформ
Група стратегічних бомбардувальників В-52 ВПС США, здатних переносити ядерну зброю, впродовж останніх днів була перекинута до Великої Британії для участі у європейських військових навчаннях.

Про це йдеться в повідомленні американського спеціалізованого видання Military.com.

«Американські ВПС перекинули бомбардувальниками В-52 «Stratofortress» до Великої Британії для проведення стратегічних навчань у Європі»,- зазначається в повідомленні.

Як уточнюється, цільова група бомбардувальників зі складу 2-го бомбового крила з місцем постійної дислокації на базі Барксдейл (штат Луїзіана, США), почала прибувати на базу Ферфорд у четвер.

«Очікується, що впродовж вихідних прибудуть до шести бомбардувальників великої дальності, повідомляє джерело», - зазначило виданню поінформоване джерело.

Таким чином, в одному місці може бути зосереджено до восьми стратегічних бомбардувальників.

Читайте також: Держсекретар США відвідає країни Близького Сходу

Такого не спостерігалося з 2003 року, коли під час проведення операції Іракська свобода» у Європі було розгорнуто до 20-ти подібних літаків. При цьому уточнюється, що ротація сил в Європі відбувається щонайменше раз на рік в рамках операції «Атлантична рішучість» з того часу, як Росія в 2014 році окупувала Крим.

Фото: U.S. Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-