Турецькі літаки регулярно порушують повітряний простір Греції

Турецькі літаки регулярно порушують повітряний простір Греції

Заява
Укрінформ
Греція звинувачує Туреччину в порушенні повітряного простору через польоти на малих висотах турецьких військових літаків над грецькими островами.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві Міністерства закордонних справ Греції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зусилля Туреччини прирівняти польоти турецьких військових літаків, які порушують національний суверенітет Греції, до місій з ідентифікації і перехоплення, які ВПС Греції здійснюють на захист національного суверенітету, абсолютно неприйнятні», - йдеться в заяві.

Підкреслюється також, що турецькі військові літаки майже щодня порушують повітряний простір Греції, зокрема й польотами на малих висотах над грецькими островами. Це практика, яку Греція систематично засуджує й інформує про це компетентні міжнародні органи.

«Керівництво Туреччини має усвідомити, що міжнародного права необхідно дотримуватися всім. Вибірковість його застосування підриває регіональну стабільність і безпеку. Зокрема, щодо Егейського моря, ми нагадуємо, що його правовий статус ясний і твердо закріплений у міжнародному праві, не залишаючи тим самим місця для сумнівів», - наголошується в документі.

Читайте також: Турецькі винищувачі знову порушили небо Греції

У грецькому МЗС заявили також, що Туреччина, як член НАТО та країна-кандидат на членство в ЄС, має зайняти тверезу, законну і відповідальну позицію, сприяючи встановленню добросусідських відносин з усіма державами регіону.

Раніше в інтерв'ю одному з новинних видань президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив: щоразу, коли грецькі військові літаки злітають над Егейським морем, турецькі літаки чинитимуть так само.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-