Спецслужби РП вивчають “польський слід” теракту у Новій Зеландії

Спецслужби РП вивчають “польський слід” теракту у Новій Зеландії

Укрінформ
Польські силові структури вивчають можливі контакти терористів, які 15 березня вчинили стрілянину у мечетях новозеландського міста Крайстчерч, з особами у Польщі.

Про це повідомив речник міністра-координатора спецслужб в уряді Польщі Станіслав Жарин, інформує РАР.

“Можемо підтвердити, що ми вивчаємо польський слід”,- заявив Жарин.

За інформацією радіо RMF FM, польські спецслужби перевіряють, чи терорист мав контакти з громадянами Польщі й чи коли-небудь був в РП.

Як виявилося, на магазині однієї з автоматичних гвинтівок, яку використовували нападники, написало прізвище польського гетьмана XVII століття Фелікса Казімєжа Потоцького.

Як відомо, один з терористів - Брентон Таррант напередодні страшних подій опублікував у соцмережі "маніфест" на 37-ми сторінках, в якому згадав, зокрема, про Україну і Польщу.

“Ви не знайдете ніякого перепочинку ані в Ісландії, ані у Польщі, ані в Новій Зеландії, ані в Аргентині, ані в Україні, ані у будь-якій точці світу. Я знаю, тому що я був там”,- йдеться в маніфесті.

Читайте також: Поліція вважає відповідальною за теракти в Новій Зеландії одну людину

Як повідомлялося, у Новій Зеландії у результаті стрілянини у двох мечетях міста Крайстчерч у Новій Зеландії загинули 49 осіб. Таррант вів пряму трансляцію розстрілу парафіян у мечеті Ан-Нур. Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки. Один із затриманих постане перед судом у суботу, 16 березня.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-