Протести в Алжирі: 11 поліцейських отримали поранення

Протести в Алжирі: 11 поліцейських отримали поранення

Укрінформ
У п'ятницю, 15 березня, в ході акцій протесту в Алжирі затримали 75 демонстрантів, 11 співробітників поліції отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters.

"Сотні тисяч людей зібралися в центрі Алжиру в п'ятницю в ході найбільших протестів проти 20-річного правління президента Бутефліки з моменту початку заворушень минулого місяця", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Алжирі десятки тисяч людей вийшли на антипрезидентські протести

Найбільші з часів "арабської весни" 2011 року протести в Алжирі почалися після того, як чинний глава держави заявив про намір знову взяти участь у президентських виборах, запланованих на 18 квітня. 2 березня під час протестів, за офіційними даними, постраждали понад 180 осіб, одна людина померла в результаті інфаркту. У столиці держави Алжирі на вулиці вийшли десятки тисяч людей. Наступного дня Бутефліка пообіцяв у разі перемоги не перебувати на посаді глави держави весь строк і через рік оголосити дострокові президентські вибори.

На тлі протестів президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка вирішив не балотуватися на п'ятий президентський термін.

Абдельазіз Бутефліка є президентом північноафриканської країни з 1999 року. Після інсульту в 2013 році Бутефліка прикутий до інвалідного візка, з того часу він рідко з'являвся на публіці і не виступав з промовами. За інформацією швейцарських ЗМІ, Бутефліка знаходиться в університетській клініці Женеви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-