В Алжирі десятки тисяч людей вийшли на антипрезидентські протести

В Алжирі десятки тисяч людей вийшли на антипрезидентські протести

Укрінформ
У Алжирі сьогодні вкотре пройшли протести десятків тисяч людей проти наміру президента Абдельазіза Бутефліки брати участь у виборах президента.

Про це інформує Reuters.

«Десятки тисяч алжирців у п'ятницю кинули виклик поліції та відновили масові виступи проти президента Абделазіза Бутефліки, які являють собою найбільшу загрозу його 20-річному правлінню», - йдеться у повідомленні.

Робота залізниці та метрополітену у місті Алжир була призупинена без пояснення причин, тим не менше, алжирці знову зібралися на вулицях, щоб змусити 82-річного президента Бутефліку піти у відставку.

Хворий Бутефліка знаходиться зараз в Женеві на лікуванні, він не виступав публічно після інсульту, що стався у 2013 році, але в четвер виголосив перше попередження мітингувальникам, заявивши, що заворушення, які тривають вже третій тиждень, можуть дестабілізувати країну.

Читайте також: Бутефліка таки вирішив вп'яте балотуватись в президенти Алжиру

Абдельазіз Бутефліка, якому 2 березня виповнилося 82 роки, очолює країну з 1999 року. У 2013 році він пережив інсульт, після чого дуже рідко з'являється на публіці. Критики Бутефліки закидають йому, що він є маріонеткою військових, сімейних кланів та впливових представників великого бізнесу.

Протести тривають в Алжирі вже понад тиждень. Масові акції пройшли, зокрема, у п'ятницю, 1 березня, коли на вулиці алжирських міст також вийшли десятки тисяч осіб. Тоді між демонстрантами й правоохоронцями виникли сутички, внаслідок чого понад 180 осіб були травмовані, а один протестувальник помер від серцевого нападу.

Чергові президентські вибори в Алжирі мають відбутися 18 квітня 2019 року.

Фото: WASHINGTON POST

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-