Серед жертв теракту в Новій Зеландії були іноземці

Серед жертв теракту в Новій Зеландії були іноземці

Укрінформ
Серед загиблих і поранених в результаті теракту в Новій Зеландії були громадяни країн Близького Сходу або Південної Азії.

Про це повідомляє АР.

«Згідно з попередніми повідомленнями декількох урядів, деякі з убитих або поранених людей під час стрілянини в двох новозеландських мечетях в п'ятницю були з країн Близького Сходу або Південної Азії», - йдеться в повідомленні.

Почесний консул Бангладеш в Окленді Шафікур Рахман Бхуіян заявив, що «на даний момент» серед убитих нарахували трьох бангладешців, ще чотири-п'ять громадян країни отримали поранення, двоє з них знаходяться в критичному стані.

Також були вбиті двоє йорданців і вісім отримали поранення.

Згідно з даними Міністерства закордонних справ Пакистану, четверо громадян країни отримали поранення під час теракту. Також офіційний представник міністерства Мохаммад Фейсал написав в своєму Twitter, що ще п'ятеро пакистанців зникли без вісті.

У Малайзії повідомили, що двоє громадян країни були госпіталізовані. Посольство Саудівської Аравії у Веллінгтоні заявило, що були поранені двоє саудівців.

За словами президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, щонайменше троє громадян Туреччини були поранені в результаті нападів.

Читайте також: У Франції також посилять охорону мечетей після теракту в Новій Зеландії

Речник МЗС Індонезії Аррманатха Насіра в свою чергу повідомив, що серед поранених були два індонезійці.

Як повідомлялося, в Новій Зеландії в результаті стрілянини в двох мечетях міста Крайстчерч загинули 49 осіб.

Один із співучасників вів пряму трансляцію розстрілу прихожан в мечеті Аль-Нур протягом 17 хвилин. Він назвався Брентоном Таррантом, 28-річним уродженцем Австралії. Поліція заявила про затримання чотирьох осіб - трьох чоловіків і жінки. Один із затриманих постане перед судом в суботу, 16 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-