Під час стрілянини в мечетях у Новій Зеландії загинули до 30 осіб, є затримані

Під час стрілянини в мечетях у Новій Зеландії загинули до 30 осіб, є затримані

Укрінформ
У результаті стрілянини в двох мечетях міста Крайстчерч в Новій Зеландії загинуло до 30 осіб, поліція заарештувала чотирьох підозрюваних.

Про це заявив комісар поліції Нової Зеландії Майк Буш, повідомляє The New Zealand Herald.

"Нападники відкрили вогонь по мечетях у Крайстчерчі, надходить інформація про до 30 загиблих. Четверо людей знаходяться під вартою - троє чоловіків і одна жінка", - йдеться у повідомленні.

Офіційної кількості та імен загиблих поки що немає, оскільки поліція дісталася не до всіх жертв.

За словами Буша, було кілька повідомлень про саморобні вибухові пристрої, прикріплені до транспортних засобів, які поліції вдалося знешкодити.

Жителів Крайстчерча просять не залишати свої будинки, скасовані заняття в школах. Поліція написала у Twitter, що закликала всі інші мечеті тимчасово закритися. На даний момент мотив нападників не відомий, правоохоронці поки не називають напад терористичним актом, але не виключають його.

Як повідомлялося раніше, вбивця вів пряму трансляцію розстрілу прихожан у мечеті Аль Нур у новозеландському місті Крайстчерч упродовж 17 хвилин.

Читайте також: Теракт у Новій Зеландії: Вбивця вів пряму трансляцію розстрілів у мечеті

Сам він називає себе Брентоном Таррантом. Це 28-річний уродженець Австралії.

Пряма трансляція почалася, коли бойовик під'їхав на бежевому мінівені до мечеті Аль-Нур на Дінс-Авеню і припаркував машину на прилеглій дорозі. На відео стрілка видно, що на передньому сидінні і в багажнику автомобіля знаходиться зброя, боєприпаси та каністри з бензином.

Одним із озброєних людей є австралієць, який написав 37-сторінковий маніфест, що описує його наміри. У ньому злочинець каже: "Це терористичний акт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-