Суд у США дав Манафорту додаткові 43 місяці ув’язнення

Суд у США дав Манафорту додаткові 43 місяці ув’язнення

Оновлено
Укрінформ
Суд округу Колумбія ухвалив вирок екс-раднику президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту у вигляді ув’язнення на строк 43 місяці - на додаток до 47 місяців, до яких його засудив минулого тижня окружний суд штату Вірджинія.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Таким чином, за результатами двох тривалих розслідувань і двох судових процесів - у штаті Вірджинія і Вашингтоні - Пол Манафорт отримав 90 місяців ув’язнення (сім з половиною років), з яких дев’ять місяців він уже відбув за ґратами впродовж слідства.

Під час судового процесу у столичному окрузі Манафорту були висунуті звинувачення за двома пунктами. Вони стосувалися змови проти Сполучених Штатів із відмиванням грошей і приховуванням лобістської діяльності на користь проросійського уряду Януковича, а також змови з метою тиску на свідків.

Під час засідання суддя Емі Берман Джексон зазначила, що за цими пунктами Манафорту загрожує до 10 років ув’язнення. Водночас, за її словами, Манафорт не є "ворогом номер один" для американського суспільства, однак він також не є жертвою і чудово знав, що порушував закон.

Читайте також: Трамп заявив, що "дуже співчуває" ув'язненому Манафорту

Сам же екс-керівник кампанії Трампа, який приїхав у суд в інвалідному візку, визнав свою провину. Він перепросив суд за свою поведінку та пообіцяв у майбутньому поводитися інакше.

Як повідомляв Укрінформ, Пол Манафорт став суб’єктом розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо встановлення фактів російського втручання у президентські вибори в США. Впродовж слідства були виявлені порушення закону з боку Манафорта, у тому числі фінансові махінації, уникнення від сплати податків, прихована лобістська діяльність, тиск на інших свідків та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-