Колишнього президента Південної Кореї судять за наклеп

Колишнього президента Південної Кореї судять за наклеп

Укрінформ
У Південній Кореї судять колишнього главу держави Чон Ду Хвана за обвинуваченням у наклепі на учасників демократичного руху.

Про це повідомляє радіо KBS.

"88-річний Чон Ду Хван, який з 1980 по 1988 рік був президентом РК, з'явився в понеділок перед судом за обвинуваченням у наклепі на учасників демократичного руху у місті Кванджу у травні 1980 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Чон Ду Хван у своїх мемуарах назвав "брехуном" нині покійного католицького священика Чо Піо, який стверджував, що став свідком розстрілу з вертольотів учасників "Руху за демократію 18 травня" в Кванджу. Родичі священика подали до суду позов, який був прийнятий у травні минулого року.

Суд має встановити достовірність мемуарів екс-президента в тій частині, де він запевняє, що вогонь по мітингувальниках з вертольотів не вівся.

Читайте також: У Південній Кореї президента-корупціонера випустили під заставу

Торік спеціальна комісія дійшла висновку, що військові розстрілювали з вертольота учасників демонстрацій "Руху за демократію 18 травня".

У разі визнання Чон Ду Хвана винним його можуть засудити на два роки ув'язнення або до штрафу в розмірі до 5 млн вон ($4400).

У 1996 році він був засуджений до смертної кари за державну зраду та хабарництво. Верховний суд Кореї замінив вирок довічним ув'язненням, проте згодом Чон Ду Хван був помилуваний указом президента.

Фото Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-