Радбез Сербії зібрали на надзвичайне засідання через Косово

Радбез Сербії зібрали на надзвичайне засідання через Косово

Укрінформ
Надзвичайне засідання Ради безпеки Сербії пройшло у Белграді.

На засіданні обговорювався прийнятий парламентом частково визнаного Косова Закон про основні засади переговорів з Белградом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Прем'єр-міністр Сербії Анна Брнабіч заявила після засідання Ради безпеки, що «відповідь на дії Косова буде зважена і відповідальна».

Днем раніше керівник канцелярії при уряді Сербії у справах Косова і Метохії (історична і географічна область на Балканах на захід від Косова поля, яка контролюється частково визнаною Республікою Косово), Марко Джуріч назвав рішення косовського парламенту «кінцем діалогу між Белградом і Приштиною».

У четвер, 7 березня, парламент невизнаного Косова прийняв закон про основи проведення переговорів з Белградом під егідою ЄС, відповідно до якого Косово відмовляється йти на будь-які компроміси, у тому числі коригувати кордони і обмінюватися територіями.

Читайте також: Косово погіршило свої відносини з США через антисербські мита – ЗМІ

Прем'єр частково визнаного Косова Рамуш Харадінай заявляв раніше про намір зберігати Косово зразка 17 лютого 2008 року, коли косовари (жителі Косова) односторонньо проголосили незалежність.

Протягом 2018 року Белград і Приштина неодноразово обговорювали компромісне рішення, пов'язане з коригуванням кордонів і обміном територіями, проте рішення так і не було знайдено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-