У США визначилися, хто відповідатиме за напрям України після Весса Мітчелла

У США визначилися, хто відповідатиме за напрям України після Весса Мітчелла

Укрінформ
Виконувати обов'язки помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії, в тому числі, за український напрям, у Держдепартаменті США призначений Філіп Рікер, який наразі перебуває на високому дипломатичному посту в Штутгарті.

Про це заявив у Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Роберт Палладіно, повідомляє Укрінформ.

"З 18 березня він (Рікер – ред.) почне працювати на посаді першого заступника помічника держсекретаря та виконуючим обов'язки помічника держсекретаря на чолі Бюро з питань європейських і євразійських справ Державного департаменту", - зауважив офіційний представник відомства.

Посол Рікер є кар'єрним дипломатом й зараз обіймає посаду цивільного заступника командувача Європейського командування США в Штутгарті. До цього Рікер був генеральним консулом у Мілані, заступником помічника держсекретаря з питань Балканського регіону, Центральної Європи, а також з питань Голокосту. Він також служив послом США у теперішній Північній Македонії.

Читайте також: США продовжать підтримку боротьби з корупцією в Україні — Гейл

Нагадаємо, раніше на посаді помічника державного секретаря США, який відповідав за напрям Європи та Євразії, у тому числі за українське питання, перебував Весс Мітчелл. Він офіційно залишив посаду 15 лютого нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-