Переговори щодо активів Лазаренка знову затягуються – результати судових слухань

Переговори щодо активів Лазаренка знову затягуються – результати судових слухань

Укрінформ
Переговори сторін у справі Уряд США – проти Павла Лазаренка щодо досягнення мирової угоди про конфіскацію заморожених активів українського екс-прем'єра далекі від завершальної фази, втім мають "певний прогрес" впродовж останнього часу.

Про це йшлося під час слухань справи в Суді Округу Колумбія, які відбулися в вівторок за участю офіційних представників сторін, повідомляє з місця подій власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначив представник Уряду США у своїй доповіді перед суддєю Дж. Майклом Харві, переговори між сторонами продовжуються, і мають певний прогрес.

Натомість, суддя висловив незадоволення затягуванням переговорів та розпорядився на наступному слуханні представити всі факти та експертні висновки щодо справи кожною стороною.

У тому числі, він підкреслив, що хотів би ознайомитися із засекреченими файлами справи з боку американського уряду, які мають бути розглянуті окремо. Зокрема, його зацікавили факти, чи відстежив уряд США історію фінансових операцій на рахунках Лазаренко, причому окремо мова йшла про активи в Литві.

Крім того, із судових документів, які отримав у своє розпорядження Укрінформ, став відомий встановлений дедлайн для наступних судових процедур по справі.

Так, до 29 березня 2019 року сторони мають завершити процес встановлення фактів. До 31 травня повинні бути остаточно сформульовані висновки експертів по справі.

Читайте також: У США перенесли суд щодо активів Лазаренка

Після цього, до 9 серпня має бути озвучене клопотання про винесення рішення судді у спрощеному порядку (без судового розгляду). Період до 20 вересня визначений для оскарження цього клопотання, й до 11 жовтня 2019 року має бути визначена підсумкова відповідь на клопотання.

Тим часом, дата наступних слухань у справі Лазаренка в вівторок не була встановлена. Її суд визначить пізніше, у процедурному порядку, що можна буде дізнатися із судових реєстрів.

Нагадаємо, справа Уряд США проти Лазаренка щодо конфіскації заморожених активів українського екс-прем’єра була відкрита в 2004 році. Це паралельний процес, який відбувається окремо від справи, за якою Лазаренку був винесений тюремний термін та великий штраф. Для того, щоб конфіскувати заморожені активи, уряд США має довести, що це саме ті гроші, які Лазаренко незаконно вивів свого часу з України. Оскільки це зробити складно, в тому числі, з урахуванням термінів процесу, сторони вирішили досягти мирової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-