У США перенесли суд щодо активів Лазаренка

У США перенесли суд щодо активів Лазаренка

Документ
Укрінформ
Суд округу Колумбія переніс на березень розгляд справи між урядом США та екс-прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком, щоб сторони продовжили переговори щодо умов мирової угоди з приводу арештованих активів.

Засідання відбулося у середу в режимі телефонної конференції, повідомляє з місця подій власний кореспондент Укрінформу.

За попередньою домовленістю, яку озвучив під час слухань суддя Дж. М. Харві, сторони домовились про наступну зустріч у другій половині дня 5 березня. Втім, як зазначила після засідання секретар у судовій залі, точний графік подальших зустрічей буде вказаний пізніше в судових документах.

Із документів суду, які отримав у своє розпорядження Укрінформ, стало відомо, що на нинішньому етапі в спорі проти уряду США виступає одразу кілька заявників - Павло, Олександр, Катерина та Олеся Лазаренки. Їхні інтереси представляють адвокати, тобто ніхто із сім’ї українського екс-прем’єра зараз не присутній на судових слуханнях.

Крім того, стало відомо, що перед засіданням у середу сторони провели кілька переговорів, у тому числі 31 січня і 1 лютого 2019 року. Однак попри зусилля з обох боків, рішення не було досягнуто, зазначається в документах.

Читайте також: Справу Лазаренка у США обіцяють завершити цього року - Луценко

У цьому зв’язку «сторони попросили продовжити на два тижні нинішній статус (переговорів - ред.) по цій справі», зазначається у витягу, що датований 4 лютого.

Крім того, сторони запропонували суду встановити подальший графік розгляду справи.

Як повідомлялося, справа США проти Лазаренка щодо конфіскації заморожених активів українського екс-прем’єра триває з 2004 року. Цей процес відбувається окремо від справи, за якою Лазаренку був винесений тюремний термін та великий штраф. Для того, щоб конфіскувати заморожені активи, уряд США має довести, що це саме ті гроші, які Лазаренко незаконно вивів свого часу з України. Оскільки це зробити складно, в тому числі, з урахуванням термінів процесу, сторони вирішили досягти мирової угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-