США розгорнули сучасну протиракетну систему THAAD в Ізраїлі

США розгорнули сучасну протиракетну систему THAAD в Ізраїлі

Укрінформ
Сполучені Штати вперше розгорнули в Ізраїлі високотехнологічну систему протиракетної оборони THAAD, підкресливши спільну разом з ізраїльською стороною стурбованість розвитком ракетних програм в Ірані.

Про це повідомило в понеділок американське інформагентство АР.

"Батарея THAAD, яка доставлялася (до Ізраїлю – ред.) зі США та Європи, прибула в понеділок на базу ВПС на півдні країни", - підтвердив у понеділок журналістам представник ізраїльської армії Джонатан Конрікус.

Ізраїль вже має розвинуту багаторівневу систему протиракетної оборони, здатну перехоплювати великий діапазон ракет противника – від далекого до ультракороткого радіусу дії. Натомість американська система THAAD, яка спеціалізується головним чином на перехопленні балістичних ракет, посилить систему ПРО держави.

Читайте також: США успішно випробували в Тихому океані ракету-перехоплювач

Американські військові, зі свого боку, зауважили, що розгортання системи THAAD підтверджує "тривалу прихильність Сполучених Штатів регіональній безпеці Ізраїлю" та демонструє, що американські сили можуть "реагувати швидко й непередбачувано на будь-яку загрозу в будь-якому місці".

Ізраїльське керівництво неодноразово висловлювало занепокоєння з приводу ракетної програми Ірану, а також величезного арсеналу ракет Хезболли в сусідньому Лівані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-