Мадуро вивозить золото, за кордоном уже щонайменше 8 тонн - Reuters

Мадуро вивозить золото, за кордоном уже щонайменше 8 тонн - Reuters

Укрінформ
Щонайменше вісім тонн золота було вилучено минулого тижня зі сховищ Центробанку Венесуели.

Про це в середу, 27 лютого, повідомило Reuters з посиланням на три урядових джерела і представника Національної асамблеї Венесуели.

За їхніми даними, золото вивезли на урядовому спецтранспорті минулого тижня. Як зазначає агентство, операція була проведена, коли глава Центробанку Калікст Ортега був за кордоном. Де зараз знаходиться золото, невідомо.

"Вони планують незаконно продати (золото) за кордон", - заявив опозиційний депутат Національної асамблеї Анхель Альварадо.

У Центробанку не стали коментувати цю інформацію.

Раніше, 31 січня, Reuters з посиланням на інформоване джерело повідомило, що влада Венесуели планують вивезти зі сховищ Центрального банку і продати в ОАЕ 15 тонн золота.

Читайте також: З Венесуели до Колумбії дезертирували понад 320 військових

Як повідомлялося, ситуація у Венесуелі залишається напруженою. Опальний лідер режиму Ніколас Мадуро залишає за собою контроль армії і силових відомств. Минулого тижня він віддав наказ військам зупинити надходження міжнародної гуманітарної допомоги до Венесуели, назвавши це вторгненням до країни.

Сутички на кордоні, під час яких лояльні до Мадуро Національна гвардія та нерегулярні загони прихильників застосували зброю проти прихильників Гуайдо, завершилися загибеллю щонайменше чотирьох людей.

У неділю, 25-го лютого, США ввели додаткові санкції проти чотирьох губернаторів Венесуели.

Низка військових, за повідомленнями ЗМІ, вже перейшла на бік опозиції, однак найвище військове командування залишається лояльним до Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-