З Венесуели до Колумбії дезертирували понад 320 військових

З Венесуели до Колумбії дезертирували понад 320 військових

Укрінформ
Уже 326 військових з Венесуели втекли через кордон у Колумбію. Поліцейські і військові, які дезертували, шукають захисту і допомоги, стверджують в Колумбії.

Про це повідомляє DW з посиланням на колумбійське міграційне відомство.

"Зростає число венесуельських військових, що дезертували, які переховуються в сусідній Колумбії. Всього вже 326 представників силових структур "утекли від диктатури глави Венесуели Ніколаса Мадуро" з 23 лютого", - повідомили напередодні ввечері в колумбійському відомстві.

Згідно з текстом офіційної заяви міграційного відомства Колумбії, поліцейські і солдати, які дезертували, шукають "захисту і допомоги".

Як повідомлялося, 23 і 24 лютого протистояння між силами опозиції і урядом президента Венесуели Ніколаса Мадуро серйозно загострилося. Мадуро закрив кордони країни з Бразилією і Колумбією і дав вказівку поліції і збройним силам перешкодити поставкам гуманітарної допомоги населенню.

Намагаючись перешкодити доставці гуманітарних вантажів до Венесуели, підконтрольні Мадуро військові загони застосували на кордонах сльозогінний газ. У результаті зіткнень з військовими на кордоні з Бразилією було вбито щонайменше двоє людей, а на кордоні з Колумбією поранено сотні людей.

Читайте також: Венесуельська опозиція просить США посилити тиск на Мадуро

У зв'язку із загостренням ситуації Венесуелу очолив тимчасовий президент Хуан Гуайдо, якого підтримали США та інші західні країни. Мадуро поки що зберігає контроль над військами і окремими силовими відомствами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-