Американських журналістів депортували з Венесуели після інтерв'ю з Мадуро

Американських журналістів депортували з Венесуели після інтерв'ю з Мадуро

Укрінформ
Затриманих у президентському палаці у венесуельській столиці Каракасі під час інтерв'ю з президентом Ніколасом Мадуро американських журналістів телеканалу Univision вислали з країни.

Про це повідомляє CNBC.

"Команду з шести осіб тримали понад дві годин у палаці Мірафлорес після того, як Мадуро сказав, що йому не подобаються питання, які вони ставили йому", - розповів репортер американського іспаномовного каналу Univision Хорхе Рамос.

За його словами, інтерв'ю з Мадуро було перервано, а обладнання, яке використовувала група, було конфісковане. Це сталося після того, як журналіст Рамос показав Мадуро відео, на якому венесуельські діти доїдали залишки їжі зі сміттєвоза.

У відповідь на претензії Univision, міністр інформації Венесуели Хорхе Родрігес написав у Twitter, що раніше уряд країни вітав журналістів в президентському палаці, однак, тепер "не підтримує дешеві шоу".

Після вимоги Univision та Держдепартаменту США журналістів відпустили. Пізніше стало відомо, що знімальну групу депортували з Венесуели.

Читайте також: Нацгвардія Венесуели відкрила вогонь на кордоні з Колумбією

Як повідомлялося, на вівторок, 26 лютого, призначене засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації у Венесуелі. Початок засідання запланований на 22:00 за київським часом.

Ситуація у Венесуелі продовжує бути напруженою. Опальний лідер режиму Ніколас Мадуро залишає за собою контроль армії та силових відомств. Минулого тижня він віддав наказ військам зупинити надходження міжнародної гуманітарної допомоги до Венесуели, назвавши це вторгненням в країну.

Сутички на кордоні, під час яких лояльні до Мадуро Національна гвардія та нерегулярні загони прихильників застосували зброю проти прихильників Гуайдо, завершилися загибеллю п’ятьох людей.

У неділю, 25 лютого, США ввели додаткові санкції проти чотирьох губернаторів Венесуели.

Низка військових, за повідомленнями ЗМІ, вже перейшла на бік опозиції, однак, найвище військове командування залишається лояльним до Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-