Нацгвардія Венесуели відкрила вогонь на кордоні з Колумбією

Нацгвардія Венесуели відкрила вогонь на кордоні з Колумбією

Укрінформ
Бійці Національної гвардії Венесуели у понеділок відкрили вогонь на мосту імені Симона Болівара на кордоні з Колумбією для розгону учасників акцій протесту.

Про це повідомляє "24 канал".

Стрілянина велася в напрямку Колумбії. Поліцейські країни, які перебували на своїй території, привели зброю в бойову готовність, але не стріляли.

Інформації про постраждалих серед колумбійських силовиків оприлюднено не було. Видання El Nacional уточнило, що протестувальники на кордоні двох країн вимагають від влади Венесуели дозволити ввезення в країну гуманітарної допомоги.

Як повідомлялося, ситуація в Венесуелі залишається напруженою. Опальний лідер режиму Ніколас Мадуро залишає за собою контроль армії і силових відомств. Минулого тижня він віддав наказ військам зупинити надходження міжнародної гуманітарної допомоги до Венесуели, назвавши це вторгненням в країну.

Сутички на кордоні, під час яких лояльні до Мадуро Національна гвардія та нерегулярні загони прихильників застосували зброю проти прихильників Гуайдо, завершилися загибеллю п’ятьох людей.

Читайте також: У Мадуро відреагували на нові ймовірні санкції США

У неділю, 25 лютого, США ввели додаткові санкції проти чотирьох губернаторів Венесуели.

Низка військових, за повідомленнями ЗМІ, вже перейшла на бік опозиції, однак найвище військове командування залишається лояльним до Мадуро.

На вівторок, 26 лютого, призначене засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації у Венесуелі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-