Віце-президент США зустрівся з Гуайдо в Колумбії

Віце-президент США зустрівся з Гуайдо в Колумбії

Укрінформ
Віце-президент США Майкл Пенс під час свого візиту до Колумбії зустрівся з тимчасовим президентом Венесуели Хуаном Гуайдо, який намагається забезпечити підготовку країни до демократичних виборів на зміну режиму Ніколаса Мадуро.

Про це Пенс повідомив на офіційній сторінці в мережі Twitter.

"Для Президента Венесуели Хуана Гуайдо - це великий привілей розділити цей момент. Я привіз вам і президенту Колумбії Івану Дуке Маркесу дуже просте повідомлення від президента Трампа і Сполучених Штатів Америки: Ми з вами на 100%", - зауважив Пенс. При цьому він додав фото його зустрічі з двома лідерами до свого допису.

Як підкреслив Пенс, "настав час для вільної і демократичної Венесуели", – підкреслив Пенс.

Читайте також: Венесуелу залишили четверо колумбійських дипломатів

Як повідомлялося, на тлі посилення невдоволень населення Венесуели діями режиму Мадуро, який призвів народ до зубожіння, на початку року в країні різко посилились протестні рухи. Глава парламенту, опозиційний лідер Хуан Гуайдо, відповідно до Конституції, проголосив себе тимчасовим президентом до проведення демократичних виборів у країні. Гуайдо підтримали США та ряд країн Заходу.

Ситуація в Венесуелі продовжує бути напруженою. Опальний лідер режиму Ніколас Мадуро залишає за собою контроль армії та силових відомств. Минулого тижня він віддав наказ військам зупинити надходження міжнародної гуманітарної допомоги в Венесуелу, назвавши це вторгненням в країну.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-