Назарбаєв затвердив новий склад уряду

Назарбаєв затвердив новий склад уряду

Укрінформ
У Казахстані сформовано новий уряд на чолі з Аскаром Маміним.

Про це повідомляє Zakon.kz.

"Президент РК (Нурсултан Назарбаєв - ред.) затвердив склад 11-го Кабінету міністрів", - йдеться у повідомленні.

Першим заступником прем'єр-міністра і міністром фінансів у новому уряді став Аліхан Смаїлов, заступниками прем'єр-міністра - Женіс Касимбек і Гульшара Абдикалікова.

Міністром закордонних справ РК став Бейбут Атамкулов, міністр оборони - Нурлан Єрмекбаєв, главою МВС - Єрлан Тургумбаєв, міністр юстиції - Марат Бекетаєв, міністр охорони здоров'я - Єлжан Біртанов, міністр культури і спорту - Аристанбек Мухамедіули, міністр енергетики - Канат Бозумбаєв.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв постановив реорганізувати два міністерства. Так, міністерство соціального розвитку було перетворено в міністерство інформації та суспільного розвитку РК, його очолив Даурен Абаєв. Новому відомству також передали функції і повноваження у сфері інформації від скасованого міністерства інформації і комунікацій.

Міністерство національної економіки очолив Руслан Далєнов, міністерство праці і соціального захисту - Бердибек Сапарбаєв, Мінсільгосп - Сапархан Омаров, міністерство освіти і науки - Куляш Шамшидинова, міністерство індустрії і інфраструктурного розвитку - Роман Скляр.

Читайте також: Назарбаєв призначив нового прем'єра

Як відомо, 21 лютого Назарбаєв підписав указ про відставку уряду країни на чолі з Бахитжаном Сагінтаєвим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-