Північна Македонія надала роз’яснення щодо використання нової назви країни

Північна Македонія надала роз’яснення щодо використання нової назви країни

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Республіки Північна Македонія оприлюднило офіційні роз’яснення для міжнародних і зарубіжних ЗМІ з приводу використання нової назви держави та пов’язаної з нею термінології.

Відповідного листа, надісланого Посольством Республіки Північна Македонія в Україні, отримав і Укрінформ.

«Офіційною назвою країни є «Республіка Північна Македонія» або скорочено «Північна Македонія». Національність і громадянство – «македонець», «громадянин Республіки Північна Македонія». Офіційна мова – «македонська». Міжнародні коди – «МК» і «MKD», - йдеться у листі.

Водночас уточнюється, що прикметник «македонський» використовується щодо етнічної та культурної ідентичності, а також до економіки, медицини й спорту і в цьому контексті не має відношення до грецького регіону Македонія. Вживання прикметника «північномакедонський» не передбачене, наголошується у посланні.

Читайте також: Болгарія ратифікувала Протокол про приєднання Північної Македонії до НАТО

Як відомо, Скоп’є офіційно змінило назву своєї держави 12 лютого відповідно до Преспанської угоди з Грецією, підписаної у червні та ратифікованої урядами обох країни. У відповідь на перейменування Греція розблокувала для Північної Македонії шлях до ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-