ЦВК Молдови - про

ЦВК Молдови - про "каруселі": Закон не забороняє підвозити виборців

Укрінформ
Законодавство Республіки Молдова не забороняє організацію підвезення виборців до дільниць для голосування.
Про це на брифінгу в Кишиневі заявила голова Центрвиборчкому Аліна Руссу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.
«Законодавство не забороняє організацію підвезення виборців до дільниць для голосування. Однак, у зв'язку з тим, що в ЦВК надійшло кілька звернень, пов'язаних із корупцією щодо виборців Придністровського регіону, ці факти мають бути розслідувані компетентними органами», - заявила Руссу.
Вона повідомила, що всі зазначені скарги були направлені в поліцію для подальшого розслідування, а про результати розслідування буде повідомлено додатково.
За даними Центральної виборчої комісії, в нинішніх парламентських виборах взяла участь рекордна кількість виборців – понад 35 тисяч, що майже в шість разів більше, ніж на виборах 2014 року, коли проголосувало трохи більше 9 тисяч виборців.
Раніше представники опозиційного блоку «ACUM» заявили про «підкуп виборців з Придністровського регіону», а також про те, що вони не визнають підсумки голосування на деяких дільницях.
Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 24 лютого, у Молдові проходять чергові парламентські вибори і консультативний референдум з питання скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 61.
Перші попередні результати голосування будуть оприлюднені в ніч з неділі на понеділок, 25 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-