Канада вимагає від Венесуели допустити гумдопомогу

Канада вимагає від Венесуели допустити гумдопомогу

Укрінформ
Надіслана міжнародними партнерами гуманітарна допомога повинна бути негайно доставлена венесуельцям, які її потребують.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада закликає надати безпечний та безперешкодний доступ для доставки гуманітарної допомоги найбільш постраждалим унаслідок кризи прошаркам населення”, - сказала Фріланд.

Читайте також: Фріланд: Канада підтримує Гуайдо на шляху повернення венесуельцям демократії

Вона наголосила, що Канада “глибоко занепокоєна насильством, вчиненим режимом Мадуро задля блокування надходження засобів допомоги із сусідніх країн”. “Канада закликає розслідувати ці неприйнятні напади й притягти їх виконавців до відповідальності. Такі атаки на цивільних є неприйнятними та порушують основоположні гуманітарні принципи та людську порядність”, - зазначила міністр.

Читайте також: У Канаді вимагали звільнення українських політичних в’язнів

Фріланд додала, що Канада “солідарна із народом Венесуели та підтверджує його право на мир й демократію, а також повну повагу до прав людини”.

“Досвідчені гуманітарні партнери перебувають на місцях та надають підтримку у складній ситуації, однак їх зусилля стримуються режимом Мадуро. Тривожна суботня інформація показує, що прибічники режиму ліпше спалять допомогу, ніж доставлять її доставку венесуельцям у потребі”, - підсумувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше двоє людей загинули, ще близько двох десятків отримали поранення під час акції протесту на південному сході Венесуели, учасники якої виступають за доступ іноземної гуманітарної допомоги жителям країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-