Ще один учасник виборчих перегонів у Молдові заявив, що його отруїли ртуттю

Ще один учасник виборчих перегонів у Молдові заявив, що його отруїли ртуттю

Укрінформ
Представник молдавського опозиційного передвиборного блоку «ACUM» («Зараз») Александру Македон стверджує, що його і членів його сім'ї отруїли ртуттю.

Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.

«Підтверджую, що я і члени моєї родини стали жертвами добре спланованої атаки: нас отруїли сумішшю токсичних металів, включаючи ртуть. Все почалося під час президентської передвиборної кампанії 2016 року і тривало під час антиурядових протестів у 2016 та 2017 роках», - написав Македон.

За його словами, він і члени його сім'ї пройшли медичне обстеження, в тому числі і в клініках України і Німеччини, а результати обстеження показали, що концентрація ртуті в його організмі перевищувала норму у 8 разів.

Читайте також: Демпартія Молдови заявляє про втручання РФ у вибори

Македон звинуватив в отруєнні правлячу в Молдові Демократичну партію, заявивши, що докладе максимум зусиль, щоб притягти до відповідальності винних.

Раніше про аналогічні отруєння заявили співголови передвиборного блоку «ACUM» Майя Санду (лідер партії «Дія і солідарність») і Андрій Нестасе (голова партії "Платформа «Гідність і правда»").

Представники правлячої Демократичної партії всі звинувачення відкинули, заявивши, що лідери опозиції «отруюють уми громадян брехнею і дезінформацією».

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 24 лютого, у Молдові відбудуться чергові парламентські вибори. Вибори вперше проходитимуть за новою, змішаною системою: 50 депутатів (із 101) будуть обрані за партійними списками, а решта 51 - в одномандатних округах.

Цього ж дня у країні відбудеться і консультативний референдум з питання скорочення кількості депутатів парламенту зі 101 до 61.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-