У Відні стартує зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ

У Відні стартує зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ

Укрінформ
У Відні у четвер, 21 лютого, розпочинає роботу дводенна 18-та зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ.

У ній візьмуть участь близько 300 парламентаріїв, зокрема й з України, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Під час сесії у Конгрес-холі палацу Хофбург пройдуть засідання загальних комітетів, на яких буде заслухано представників урядів країн-членів ОБСЄ та обговорено питання, пов'язані з політичними та безпековими викликами, економікою та довкіллям, а також із правами людини та гуманітарною сферою.

Крім того, відбудуться дебати з таких питань, як обмеження прав людини під час надзвичайних ситуацій, боротьба з корупцією, відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, використання інструментів та механізмів ОБСЄ для врегулювання затяжних конфліктів.

На спільному засіданні загальних комітетів у четвер виступлять голова Національної ради Австрії Вольфганг Соботка, президент ПА ОБСЄ Георгій Церетелі, чинний голова ОБСЄ та міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, генеральний секретар ОБСЄ Томас Гремінгер.

Читайте також: Порошенко - Генасамблеї ООН: Росія не демонструє жодного наміру зупинитися

Пройдуть також окремі засідання комітету з політичних питань і безпеки, комітету з питань демократії, прав людини і гуманітарних питань та комітету з економічних питань, науки, технології та навколишнього середовища.

Завершиться сесія у п’ятницю спільним засіданням загальних комітетів.

Питання російської агресії проти України та її наслідків стане однією з головних тем зимової сесії. Зокрема, на засіданні комітету з прав людини буде презентована доповідь про гуманітарну ситуацію на Донбасі, підготовлена за результатами візиту делегації комітету до України.

Як відомо, Парламентська асамблея ОБСЄ слугує форумом для парламентської дипломатії і парламентських дискусій, направляє своїх членів з метою керівництва місіями зі спостереження за виборами і зміцнює міжнародне співробітництво в підтримку зобов'язань в безпековій, політичній, економічній, екологічній та правозахисної сферах. Крім того, ПА розробляє і просуває механізми щодо запобігання та врегулювання конфліктів, сприяє розвитку демократичних інститутів у державах-учасницях і забезпечує транспарентність і підзвітність в ОБСЄ. На її щорічних сесіях формулюються широкі політичні рекомендації для урядового компонента Організації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-