У Бельгії — скандал навколо виплат Німеччиною пенсій ветеранам СС

У Бельгії — скандал навколо виплат Німеччиною пенсій ветеранам СС

Укрінформ
Близько 30 ветеранів Waffen SS часів Другої світової війни досі отримують від Німеччини військову пенсію, гарантовану для них ще гітлерівською владою.

Таку скандальну новину оприлюднили кілька бельгійських видань. Зокрема, про це пише бельгійське видання Brussels Times.

"Близько тридцяти літніх бельгійців все ще отримують додаткову пенсію від Німеччини за їхню службу у Waffen SS, складовій німецької армії в часи Другої світової війни. Це те, що сам Адольф Гітлер гарантував їм в 1941 році своїм декретом… Дія декрету не припинилася після завершення війни, що дозволило невеликій групі колабораціоністів продовжувати отримувати німецьку військову пенсію", - йдеться у повідомленні.

Комітет із закордонних справ Парламенту Бельгії розглядає спеціальну резолюцію із закликом до уряду "розв'язати цю проблему дипломатичним шляхом як невідкладну справу".

За даними видання, текст резолюції, обговорення якої буде продовжено у середу, зокрема, містить твердження, що імена цих людей відомі Послу Німеччини в Бельгії, але вони ніколи не повідомлялися Федеральному уряду Бельгії.

Читайте також: На аукціоні у Німеччині не продали жодної картини Гітлера

Видання наводить слова бельгійського дослідника Алвіна де Конінка (Alvin De Coninck), який входить до так званої Групи пам’яті, асоціації людей, які вижили у нацистських таборах смерті. За його даними, такі додаткові пенсії колишнім колабораціоністам дорівнюють від 425 до 1275 євро щомісяця. Водночас, бельгійці, які у часи Другої світової війни були вивезені до Німеччини для примусової праці, після війни отримували компенсацію від Німеччини у розмірі в 50 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-