Венесуельські силовики й далі блокують доступ гуманітарної допомоги в країну

Венесуельські силовики й далі блокують доступ гуманітарної допомоги в країну

Укрінформ
Венесуельські військові продовжують розміщуватися на кордоні країни для недопущення «порушення території» в той час, як опозиція планує отримати міжнародну гуманітарну допомогу для полегшення економічної кризи.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву міністерства оборони Венесуели у вівторок.

«Венесуельські сили й далі охороняють кордони держави, щоби не допустити їх несанкціонованих порушень», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого не визнають США та більшість західних країн, відмовився від міжнародної гуманітарної (їжа та медикаменти) допомоги, заперечуючи економічні проблеми в державі та звинувачуючи лідера опозиції Хуана Гуайдо в намаганні завдяки американській допомозі підірвати та скинути нинішній уряд. А у понеділок президент США Дональд Трамп висловив погрозу венесуельським силовикам, що ті «втратять все, що мають», якщо не допустять міжнародну допомогу в свою країну.

Читайте також: Трамп пригрозив венесуельським військовим через підтримку Мадуро

США одними з перших висловили підтримку лідеру венесуельської опозиції та голові Національної Асамблеї Хуану Гуайдо, визнавши його тимчасовим президентом країни. Так само зробила більшість країн Заходу. Зі свого боку, соціаліст Ніколас Мадуро відмовився залишити посаду президента Венесуели, спираючись на силовий блок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-