"Рух 5 зірок" виступив на захист Сальвіні, якого мають судити за викрадення людей

Укрінформ
Італійський "Рух 5 зірок" проголосував у понеділок проти надання дозволу на судове переслідування міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні за те, що він відмовився впустити мігрантів з рятувального корабля.

Про це повідомляє AFP.

“Італійський популістський Рух 5 зірок проголосував у понеділок проти можливого притягнення до відповідальності (за викрадення) міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні через те, що він відмовився впустити мігрантів з рятувального корабля на італійський берег”, - йдеться у повідомленні.

Прокурори хочуть продовжити розслідування у справі Сальвіні, голови крайньо-правої партії "Ліга", за нібито зловживання владою, а також викрадення людей після того, як він ухвалив рішення тримати мігрантів у морі минулого року.

Звинувачення пов'язані з порятунком у серпні італійським судном берегової охорони 190 біженців, яких залишили очікувати у морі протягом п'яти днів без дозволу причалитись.

Прокурори вважають, що це необхідно розцінювати як утримування заручників. Ці звинувачення передбачають покарання у вигляді ув'язнення від 3 до 15 років.

Читайте також: Сальвіні: Рим і Варшава створять “нову рівновагу” у Європі

"Рух 5 зірок" та партія "Ліга", яку очолює Сальвіні, керують популістським урядом Італії з червня минулого року.

Голосування проводилося онлайн, що дозволило членам Руху сказати, чи вважають вони, що Сальвіні слід позбавити парламентського захисту, проклавши шлях для можливого судового розгляду. Майже 60% проголосували на користь Сальвіні.

Останнє слово щодо можливого суду над Сальвіні має сказати парламент. Комітет Сенату має обговорити це питання у вівторок, після чого Сенат винесе рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-