Дитячий центр, створений за ініціативою Путіна, відтепер може продавати алкоголь

Дитячий центр, створений за ініціативою Путіна, відтепер може продавати алкоголь

Укрінформ
Російський освітній дитячий фонд "Талант і успіх", главою опікунської ради якого є президент РФ Володимир Путін, отримав ліцензію на продаж алкогольної продукції.

Про це повідомляє "МБХ-Медіа".

"Засновник дитячого освітнього центру «Сіріус» фонд «Талант і успіх» отримав ліцензію на реалізацію алкогольної продукції. Вона була видана 14 лютого Департаментом споживчої сфери Краснодарського краю", - йдеться в повідомленні.

Крім "Сіріуса", у фонді немає ніяких проектів. У правилах перебування в "Сіріусі" прописано, що учні центру зобов'язані "не курити, не вживати алкогольні напої (в тому числі пиво/електронні сигарети)".

«Сіріус» було створено на прохання Володимира Путіна в 2014 році. До участі в освітній програмі допускаються діти віком від 10 до 17 років. Головою опікунської ради є сам Путін, крім нього, до ради входять колишній міністр освіти Андрій Фурсенко, керівник АП РФ Антон Вайн, віце-прем'єр Тетяна Голікова і Ольга Голодець, а також музикант Сергій Ролдугін, якого називають після публікації «панамського архіву» «віолончелістом Путіна».

У попередні чотири роки фонд "Талант і успіх" отримав понад 10 мільярдів рублів (150 млн доларів) від держави і не менше 15 млрд — від спонсорів. У листопаді 2016 року Володимир Путін на нараді уряду розкритикував роботу фонду за недостатнє використання виділених коштів. При цьому сам він регулярно відвідує "Сіріус", минулого тижня він був там з президентом Білорусії Олександром Лукашенко.

Читайте також: Расмуссен каже, що РФ випробує в Україні методи втручання у вибори

Як відомо, в 2016 році Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів, вивчивши так званий "Панамський архів", дійшов висновку, що віолончеліст Ролдугін аж до 2015 року володів офшорними компаніями з оборотом у кілька мільярдів доларів. Його фірми здійснювали багатомільйонні угоди з російськими держкомпаніями, брали кредити в зарубіжному дочірньому банку ВТБ без забезпечення, а також отримували від російських бізнесменів кредити під низькі відсотки, при цьому борги фактично не поверталися. Путін, окремо коментуючи офшорну діяльність Ролдугіна, стверджував, що майже всі зароблені гроші музикант витратив на придбання музичних інструментів для російських держустанов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-