В Європі відмовилися від російських літаків Sukhoi Superjet

В Європі відмовилися від російських літаків Sukhoi Superjet

Укрінформ
Ірландська авіакомпанія CityJet, єдиний європейський експлуатант Sukhoi Superjet 100, перестала використовувати російські літаки через проблеми з обслуговуванням, зокрема, брак запчастин.

Про це повідомляє газета "Ведомости".

"Ірландська авіакомпанія CityJet на своєму сайті в розділі "Флот" перестала вказувати сім літаків SSJ100. Їх вона отримала у лізинг у 2016-2017 рр. Тепер у розділі "Флот" значаться тільки іноземні регіональні реактивні судна: 25 Bombardier CRJ900 і 13 Avro RJ85", - йдеться в повідомленні.

Усі сім літаків SSJ100, що знаходилися в лізингу у CityJet, виконували рейси з маршрутної мережі Brussels Airlines. Брюссельська авіакомпанія відмовилася від їх оренди, оскільки літаки довго простоювали через брак запасних частин.

Читайте також: Литва закликає посилити санкційний тиск на РФ

Контракт CityJet з ЦСС, підписаний у 2015 році, передбачав постачання в Ірландію 15 SSJ 100 з опціоном ще на 16. У вересні представник CityJet повідомляв, що п'ять літаків обслуговують рейси Brussels Airlines (за моделлю "мокрого" лізингу, передаючи літаки разом з екіпажем), ще два були на ремонті. На запитання агентства, чи планує CityJet надалі поповнювати парк російськими літаками, представник компанії тоді відповів, що "це конфіденційна інформація".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-