Лагард закликала США і Китай не загострювати торгового протистояння

Лагард закликала США і Китай не загострювати торгового протистояння

Укрінформ
Торгове протистояння між США і Китаєм впливає на всю глобальну економіку, в тому числі на країни, що розвиваються, тому для уникнення загострень і падінь, сторони мають діяти відповідно до встановлених правил.

Таке переконання висловила в п'ятницю на Мюнхенській конференції безпеки директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз відбувається змагання, боротьба", - зауважила Лагард, коментуючи загострення в торгівлі між двома найбільшими економіками світу.

"Я думаю, що наступна річ, яку ми побачимо, це напруга в інвестиційних відносинах",- зазначила глава Фонду. Крім того, за її словами, існують тенденції до загострення протистояння у сфері телекомунікацій.

"Дуже важливо, щоби сторони погодилися зібратися разом і прийняли правила, визначення, терміни, відповідно до яких відбуватимуться ці змагання",- зазначила Лагард.

Читайте також: Берлін скликає конференцію з роззброєння

Вона підкреслила, що ситуація в міжнародній торгівлі впливає на всіх – як на великі економіки, такі як США і Китай, так і на маленькі країни. "Ми всі перебуваємо в цій грі. Тож, моє найбільше прохання – давайте співпрацювати, будь ласка, а не ставати в конфронтацію один проти одного",- наголосила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-