Трамп планує оголосити у США надзвичайний стан

Трамп планує оголосити у США надзвичайний стан

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп планує затвердити компромісний законопроект щодо бюджету на 2019 рік без фінансування нової стіни, досягнутий після тривалих переговорів між республіканцями й демократами в Конгресі.

Водночас він планує оголосити в країні надзвичайну ситуацію, щоб отримати кошти на стіну, повідомили в четвер у Білому домі.

"Президент Трамп підпише законопроект про фінансування уряду, і, як він заявляв раніше, також застосує інші виконавчі дії, включаючи запровадження надзвичайної ситуації на національному рівні, щоби припинити національну безпекову й гуманітарну кризу на кордоні", - зазначається в повідомленні на офіційній сторінці Білого дому. 

Як повідомляв Укрінформ, напередодні члени Конгресу США, які були залучені до двопартійних переговорів щодо пошуку компромісу в питанні бюджету, заявили, що нарешті дійшли згоди. Зокрема, замість $5,7 млрд, які запитував Дональд Трамп на будівництво нової стіни, законодавці погодились виділити приблизно четверту частину суми - $1,375 млрд для посилення безпеки кордонів.

Читайте також: Конгрес хоче "незвичайного компромісу" з Трампом - Independent

Це забезпечить уникнення повторного "шатдауну" уряду США, який може настати в ніч на суботу. Для того, щоб законопроект набув чинності закону, його має підписати президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-