У Штатах на розгляд Сенату внесли законопроект, що посилює санкції проти Росії

У Штатах на розгляд Сенату внесли законопроект, що посилює санкції проти Росії

Укрінформ
Двопартійна група сенаторів США внесла на розгляд верхньої палати Конгресу проект Закону про захист безпеки Америки від Кремля (DASKA), спрямований на посилення економічного, політичного й дипломатичного тиску на Росію.

Законопроект представлений у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Неможна миритися з діями Путіна, до того ж наслідки бездіяльності швидко ускладнюються", - заявив автор документа Роберт Менендес.

У цьому зв'язку він підкреслив, що через дії РФ ситуація стає дедалі гіршою по багатьох аспектах – від гуманітарної катастрофи в Сирії та регіональної нестабільності, до викрадення українських моряків і захоплення суден, а також нехтування Москвою міжнародних норм.

"Зрозуміло одне: Москва тиснутиме, допоки не зустріне справжнього опору", - наголосив Менендес.

Читайте також: У Москві заявили, що не повернуть Крим в обмін на скасування санкцій

Новий законопроект, зокрема, посилює підтримку НАТО й не дозволяє президенту оголосити про вихід США з Альянсу без голосування в Сенаті. Документ також пропонує посилити тиск санкцій на Москву через її втручання в демократичні процеси за кордоном і триваючу агресію проти України.

Співавторами проекту Закону про захист безпеки Америки від Кремля (DASKA), крім Роберта Менендеса, виступили також сенатори Ліндсі Грем, Корі Гарднер (R-Colo.), Бен Кардін і Джин Шахін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-