Росія може спробувати відкрити в Європі другий фронт - Помпео

Росія може спробувати відкрити в Європі другий фронт - Помпео

Укрінформ
Росія може спробувати відкрити на півночі Європи другий фронт агресивних дій. Захід має протидіяти російській агресії, зокрема в Україні.

Про це під час відвідання спільно з главою МЗС РП Яцеком Чапутовичем батальйонної бойової групи НАТО в місті Бемово Пільське Вармінсько-Мазурського воєводства (північний схід РП) заявив держсекретар США Майк Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми повинні піклуватися про збільшення оборонних можливостей НАТО з огляду на можливу російську агресію. Війна на європейській землі і те, що відбувається в Україні, відкрили нам очі на те, що росіяни можуть спробувати відкрити другий фронт саме тут", - заявив Помпео.

Він наголосив, що НАТО має відіграти важливу роль щодо захисту вільних народів Європи.

Держсекретар США підкреслив, що Росія має значні плани щодо забезпечення власного домінування в Європі та світі.

"Натомість ми – як США, так і західні демократії, - маємо зробити все, що в наших силах, аби затримати такі атаки, як, наприклад, агресію в Україні, анексію Криму чи нічим не спровоковану атаку на українські кораблі в Чорному морі", - підкреслив Помпео.

Читайте також: Єльченко на Радбезі ООН нагадав увесь календар захоплення Росією України - Геращенко

Він наголосив, що спроби Росії з дестабілізації Європи мають бути зустрінуті рішучим опором.

Одним з таких кроків він назвав присутність НАТО на східному фланзі і реагування за принципом: напад на одну країну є нападом на весь Альянс.

На переконання Помпео, засоби відлякування Росії повинні бути на першому плані стратегічного мислення Заходу.

Держсекретар США також висловив думку, що країни НАТО повинні слідувати прикладу Польщі і збільшити витрати у своїх бюджетах на оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-