Гуайдо назвав події у Венесуелі

Гуайдо назвав події у Венесуелі "тихим геноцидом"

Укрінформ
Тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо звинуватив режим Ніколаса Мадуро в гуманітарній кризі і назвав події в країні "тихим геноцидом".

Про це повідомляє DW.

"Цей режим несе безпосередню провину за загибель людей, коли спецпризначенці за тиждень вбили понад 70 осіб, які брали участь в акціях протесту, і непряму відповідальність, не роблячи нічого для розв'язання кризи з продовольством та медикаментами, не кажучи вже про рівень злочинності, через яку Каракас став найнебезпечнішою столицею на планеті", - заявив Гуайдо.

За його словами, саме влада винна у гуманітарній кризі, що охопила країну, результатом чого стала масова еміграція.

"Режим ігнорує кризу в країні, як ігнорує і той факт, що за останні п'ять років у результаті неправильного управління та корупції ВВП скоротився на 53 відсотки, а рівень еміграції в останні роки становив 15 відсотків", - вказав Гуайдо.

Читайте також: До Венесуели доправили першу партію гуманітарної допомоги

За його словами, те, що відбувається в країні, можна вважати "тихим геноцидом". "Сотні тисяч людей загинули через брак продовольства і ліків та через те, що (влада - ред.) не захищала право людей на життя", - додав Гуайдо.

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня у Венесуелі розпочалися масові протести проти президента Мадуро. Голова Національної асамблеї Венесуели Гуайдо на тлі конституційного та економічної кризи оголосив себе тимчасовим президентом країни і приніс присягу. Він заявив, що Мадуро, який в травні оголосив про свою перемогу на президентських виборах, не здатен виконувати обов'язки глави держави, і пообіцяв провести в країні дострокові вибори.

Вже понад 20 країн визнали Гуайдо як тимчасового президента Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-