Радник Трампа: США запам'ятають усіх, хто допомагає Мадуро розкрадати Венесуелу

Радник Трампа: США запам'ятають усіх, хто допомагає Мадуро розкрадати Венесуелу

Укрінформ
Радник президента США з питань нацбезпеки Джон Болтон пригрозив покаранням всім країнам та іноземним компаніям, які намагаються наспіх скупити природні ресурси Венесуели у представників режиму Мадуро.

Про це високопоставлений американський чиновник написав на офіційній сторінці у Твітері, повідомляє Укрінформ.

"Країни та компанії, які підтримують розкрадання Мадуро ресурсів Венесуели, не будуть забуті. Сполучені Штати продовжать використовувати всі свої повноваження для збереження активів венесуельського народу, і ми закликаємо всі країни працювати разом, щоб зробити те саме",- заявив високопоставлений радник президента Трампа.

При цьому, Болтон додав посилання на повідомлення Bloomberg щодо неочікуваного візиту міністра нафти Венесуели до Індії, який оголосив там намір продати венесуельську сировину індійцям на суму $20 млрд.

Нагадаємо, наприкінці січня США запровадили санкції проти головної нафтової компанії Венесуели Petróleos de Venezuela, SA, щоб "зберегти (природні – ред.) активи для венесуельського народу" та запобігти незаконній наживі режиму Венесуели на чолі з Ніколасом Мадуро.

Читайте також: До Венесуели доправили першу партію гуманітарної допомоги

Крім того, США заблокували активи державної нафтової компанії на суму $7 млрд.

Як повідомляв Укрінформ, у січні в Венесуелі сталися масові протести, на тлі яких голова парламенту Хуан Гуайдо став тимчасовим президентом. Його підтримали США та кілька десятків країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-