Іран заявив про готовність надати Лівану військову допомогу

Іран заявив про готовність надати Лівану військову допомогу

Укрінформ
Іран пропонує військову допомогу новому уряду Лівану, значну роль у якому відіграють представники руху “Хезбола”.

Про це повідомляє Reuters.

“Іран чекає на бажання Лівану прийняти його військову допомогу”, - заявив у неділю міністр закордонних справ Ірану, підтверджуючи пропозицію про підтримку ліванських військових, що зараз спираються на допомогу США.

Лідер "Хезболи" Сайед Хасан Насралла заявив минулого тижня, що готовий забезпечити системи протиповітряної оборони для ліванської армії з Ірану, щоб протистояти ізраїльським військовим літакам та забезпечити "все, що необхідно, щоб бути найсильнішою армією в регіоні".

Сполучені Штати, які вважають “Хезболу” терористичною групою, заявляють, що їхня військова допомога Лівану спрямована на зміцнення ліванської армії як єдиної військової сили, що захищає країну та протистоїть загрозам від сусідньої Сирії.

Читайте також: Підсанкційний Іран продовжує розділяти США та Європу

Новий уряд ліванської національної єдності, очолюваний підтриманим Заходом прем'єр-міністром Саад аль-Харірі, складається з кількох політичних фракцій, включаючи “Хезболу”, яка збільшила свою вагу у новому кабінеті.

Як повідомлялося, голова уряду Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звинуватив Іран у контролі над Ліваном після формування у цій країні нового уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-