США планують повністю вивести війська із Сирії до кінця квітня – WSJ

США планують повністю вивести війська із Сирії до кінця квітня – WSJ

Укрінформ
Нинішня адміністрація США планує до середини березня вивести основну частину свого контингенту із Сирії, а до кінця квітня – всі американські сили, які наразі дислокуються в цій країні з метою протистояння ІДІЛ.

Про це йдеться в повідомленні в четвер американського авторитетного видання The Wall Street Journal із посиланням на чиновників в адміністрації.

"Пентагон готується вивести всі американські сили із Сирії до кінця квітня, незважаючи на те, що адміністрація Трампа досі не визначилася з планом захисту курдських партнерів від нападу (з боку Туреччини – ред.)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Іраку провели дві військові операції - ліквідували 18 терористів ІДІЛ

Як зауважили джерела, американські сили наразі зосереджують свою увагу на перемозі останніх осередків ІДІЛ на території Сирії впродовж ближчих днів.

Нагадаємо: в грудні минулого року президент США Дональд Трамп оголосив своє рішення вивести американський збройний контингент із Сирії. У січні Білий дім підтвердив початок процесу виводу.

Читайте також: Трамп: США наступного тижня можуть оголосити про остаточну перемогу над ІДІЛ

Водночас, цього тижня Сенат США прийняв законопроект, який змушує спочатку підтвердити сталу перемогу над ІДІЛ у Сирії перед тим, як остаточно вивести війська з цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-