Трамп: США наступного тижня можуть оголосити про остаточну перемогу над ІДІЛ

Трамп: США наступного тижня можуть оголосити про остаточну перемогу над ІДІЛ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп наступного тижня очікує офіційного оголошення про звільнення всієї території, яка перебувала під контролем екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Ця заява пролунала 6 лютого на зустрічі Трампа з представниками очолюваної Сполученими Штатами коаліції, що складається з 79 країн, яка протягом кількох років веде військову кампанію проти «ІД», повідомляє Радіо Свобода.

«Ймовірно, наступного тижня буде офіційно оголошено, що ми контролюємо вже 100 відсотків території «халіфату», – сказав Трамп.

За словами глави Білого дому, бойовики зараз утримують незначний відсоток величезної території, яку вони колись називали своїм «халіфатом».

Трамп також зазначив, що Сполучені Штати будуть продовжувати боротьбу із залишками екстремістської організації, незважаючи на виведення військ США з Сирії.

Читайте також: Трамп не радився з військовими щодо згортання місії в Сирії – генерал США

В останні тижні офіційні особи США заявляли, що угруповання «Ісламська держава» втратило 99,5 відсотка раніше утримуваної нею території і контролює зараз у Сирії менше ніж 5 квадратних кілометрів навколо декількох сіл в долині річки Євфрат.

Рішення Дональда Трампа вивести американські війська з Сирії викликало критику з боку американських законодавців – республіканців і демократів, які побоюються, що «ІД» зможе відновити свою силу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-