Трамп не радився з військовими щодо згортання місії в Сирії – генерал США

Трамп не радився з військовими щодо згортання місії в Сирії – генерал США

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не консультувався з Центральним командуванням, яке відповідає за проведення операцій на Близькому Сході, щодо виведення американських військ із Сирії.

Про це заявив у вівторок під час слухань у Комітеті Сенату США з питань Збройних сил командувач Центрального командування США генерал Джозеф Вотел, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я не знав про це конкретне рішення (перед тим, як президент Трамп оголосив його – ред.)", - підкреслив командувач, який відповідає за ведення операцій у цьому регіоні.

Водночас він зауважив, що в командуванні були поінформовані про наміри Трампа вивести контингент, які він неодноразово озвучував раніше. Однак, коли сенатори попросили генерала уточнити, чи консультувався президент з ними щодо виведення сил із Сирії, він відповів негативно.

Читайте також: США закликають покарати іноземців, які воювали у Сирії за ІДІЛ

Вотел також попередив, що зменшення тиску на ІДІЛ збільшує шанси відновлення сил угруповання.

"Важливо розуміти, що битва не завершена, а наша місія залишається незмінною", - підкреслив генерал.

Проте, за його словами, попри це Сполучені Штати "своєчасно виведуть війська", і зараз це питання обговорюється із союзниками.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 18 грудня 2018 року офіційно заявив про згортання військової кампанії у Сирії. Це стало несподіванкою навіть для його найближчих радників з питань національної безпеки, які закликали утриматися від цього року. При цьому Трамп заявив про "майже повну перемогу" над ІДІЛ, у той час як американська розвідка повідомляє про наявність близько 15 тис. колишніх бойовиків цієї організації в Сирії, які можуть знову об'єднатися в групи після послаблення антитерористичного тиску.

На знак протесту проти цього рішення 26-ий міністр оборони США Джеймс Меттіс подав у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-