США закликають покарати іноземців, які воювали у Сирії за ІДІЛ

США закликають покарати іноземців, які воювали у Сирії за ІДІЛ

Укрінформ
Офіційний Вашингтон звернувся із закликом до країн, вихідці яких воювали на боці ІДІЛ і були затримані в Сирії, репатріювати (повернути на батьківщину) цих людей та забезпечити покарання відповідно до закону.

Про це йдеться в офіційній заяві заступника речника Державного департаменту США Роберта Паладіно, поширеній у понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати закликають інші країни репатріювати та засудити своїх громадян, затриманих Сирійськими демократичними силами (СДС), а також висловлюють вдячність СДС за продовження їхніх зусиль щодо повернення цих іноземних терористів до країн їхнього походження", - зазначається в документі.

При цьому у Вашингтоні підкреслюють, що ІДІЛ залишається серйозною терористичною загрозою, тож "колективні дії (з протистояння ІД – ред.) є надзвичайно важливими для відповіді на цей спільний міжнародний виклик".

Читайте також: Коаліція вдарила по останньому прихистку ІДІЛ - понад 40 загиблих

Американська сторона також висловила вдячність Сирійським демократичним силам за їхній внесок у зусилля Глобальної коаліції з протидії ІД. "Завдяки зусиллям СДС угруповання ІДІЛ тепер є ослабленими та відступає, і світ став більш безпечним", - зауважили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-