Канцлера Австрії вперше з 2005 року запросили у Білий дім - ЗМІ

Канцлера Австрії вперше з 2005 року запросили у Білий дім - ЗМІ

Укрінформ
Федеральний канцлер Австрії Себастіа Курц у лютому зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом у Білому домі. Востаннє австрійського канцлера приймали у Вашингтоні у грудні 2005 року.

Про це повідомляє газета Kleine Zeitung.

"За інформацією Kleine Zeitung, федеральний канцлер Себастіан Курц вже в лютому буде прийнятий у Білому домі президентом США Дональдом Трампом. Це підтвердили і в бундесканцелярії", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, дата візиту ще не визначена. Відомо, що з 13 до 17 лютого Курц перебуватиме у Японії. Візит до США може відбутися через декілька днів після цього.

За інформацією видання, візит до США та зустріч з Трампом у європейських колах пов’язують з "незвично швидким" визнанням федеральним канцлером Австрії лідера опозиції Венесуели Хуана Гуйдо, який має підтримку Вашингтона.

Читайте також: В Австрії під час авіашоу в озеро впав літак

Газета також зауважує, що австрійського канцлера прийматимуть у Білому домі вперше з часу правління Фольфганга Шюсселя (2000-2007), який їздив до Вашингтона у 2001 році після терористичних атак 11 вересня та у грудні 2005 року напередодні головування Австрії в ЄС. У 2006 році президент США Джордж Буш перебував з коротким візитом у Відні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-