Із Данії вислали двох працівників Huawei

Із Данії вислали двох працівників Huawei

Укрінформ
Влада Данії вислала двох працівників китайської компанії Huawei Technologies після перевірки їх дозволів на роботу та покриття коштів на проживання в цій країні.

Про це повідомляє Reuters.

«Данська влада прийняла рішення вислати за межі країні двох співробітників Huawei Technologies після перевірки, яка стосувалася дозволів на роботу, а також покриття витрат на проживання даних осіб», - йдеться у повідомленні.

Раніше данська поліція провела в офісах компанії в Копенгагені перевірку щодо умов праці іноземців. Чотирьом особам були пред'явлені звинувачення в порушенні данських законів.

Читайте також: ЄС може заборонити Huawei розбудовувати 5G

У результаті - двох працівників вирішили вислати з країни. У поліції при цьому не уточнили, чи були вислані працівники громадянами Китаю.

Як відомо, адміністрація США закликала низку союзних країн відмовитися від користування обладнанням китайської фірми Huawei, одного з найбільших у світі виробників у сфері телекомунікацій, звинувачуючи цю компанію в прихованому шпигунстві на користь КНР. Особливо тривогу Вашингтона викликає в даному контексті безпека власних військових баз у країнах світу, чиї інтернет-провайдери використовують продукцію Huawei (зокрема – це ФРН, Італія та Японія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-