Росія призупиняє участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності

Росія призупиняє участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін доручив МЗС і Міноборони зупинити спроби ініціювати переговори щодо "ракетного договору" до того часу, коли США "дозріють для змістовного діалогу".

Про це він заявив на зустрічі з міністрами оборони і закордонних справ Сергієм Шойгу і Сергієм Лавровим, повідомляє ТАСС.

Припинення участі РФ у Договорі про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД) Путін назвав "дзеркальною відповіддю" США.

"Прошу обидва відомства (МЗС і Міноборони) надалі не ініціювати ніяких переговорів із цієї проблеми", - заявив Путін. За його словами, краще почекати, поки США "дозріють" для "рівноправного змістовного діалогу".

До цього Путін додав, що Росія після припинення участі в договорі буде створювати нові озброєння, однак без збільшення бюджету міністерства оборони.

Читайте також: Вашингтон з 2 лютого виходить із ракетного договору з РФ – Помпео

Як повідомлялося раніше, держсекретар США Майк Помпео оголосив про призупинення участі США в ДРСМД, оскільки 2 лютого закінчився термін ультиматуму, який США пред'явили Росії 4 грудня 2018 року. Сполучені Штати пообіцяли вийти з ДРСМД, якщо Росія не повернеться до виконання своїх зобов'язань за договором протягом 60 днів.

У Вашингтоні вважають, що РФ порушила ДРСМД тим, що створила ракети 9М729. Москва це заперечує. Однак, за словами Столбенберга, дані досліджень ряду країн, отримані протягом багатьох років, підтверджують порушення з боку Москви. Згідно даних американської сторони, ракета 9М729 здатна пролетіти понад 500 кілометрів, що суперечить ДРСМД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-