У США від арктичного циклону загинула 21 особа

У США від арктичного циклону загинула 21 особа

Укрінформ
Жертвами аномально морозної погоди у США, яку приніс арктичний циклон, стала вже 21 людина.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Десятки мільйонів американців в четвер зіштовхнулися з арктичними температурами в мінус 49 градусів за Цельсієм, що паралізували Середній Захід США та призвели до щонайменше 21 смерті", - йдеться у повідомленні.

Так, 18-річний студент університету Айови замерз на смерть. За словами чиновників університету, його виявили рано вранці неподалік від гуртожитку. За словами поліції, мороз зіграв вирішальну роль в його смерті.

У штаті Огайо у занедбаному будинку в Лорейні була знайдена мертвою 60-річна жінка. Вважається, що вона померла від переохолодження.

Деякі люди загинули внаслідок аварій на дорогах, дехто - від перемерзання на вулиці.

Цього тижня до лікарень потрапили 25 осіб з обмороженням. Деяким з них загрожувала ампутація пальців рук та ніг.

Хвиля холодного арктичного повітря з початку тижня паралізувала Північний Захід США і в четвер поширилася на північний схід країни. Очікується, що впродовж наступних днів морози триматимуться в окремих районах США. Зокрема, як прогнозують синоптики, на середньому заході очікується падіння температури до мінус 37 градусів за Цельсієм. На східному узбережжі США морози послабшають до мінус 16-ти.

Читайте також: Вибух бензопроводу в Мексиці: кількість жертв зросла до 120

Різке похолодання в країні було зумовлено пересуванням полярного циклону в південному напрямку вздовж континенту.

Як повідомляв Укрінформ, останніми днями значну частину Сполучених Штатів охопив морозний циклон, який спричинив транспортний колапс у країні. Зокрема, були скасовані понад 3 тисячі авіарейсів, в окремих регіонах не працювала залізниця. Крім того, були закриті майже всі установи в штатах, які охопив циклон, припинилися навіть поштові доставки.

За інформацією синоптиків, подібного зниження температури не було вже понад 20 років на Середньому та північному заході США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-