Опозиція Венесуели таємно зустрічалася з військовими і силовиками

Опозиція Венесуели таємно зустрічалася з військовими і силовиками

Укрінформ
Опозиція Венесуели таємно зустрічалася з військовими і силами безпеки, щоб домовитися про припинення військової підтримки президента Ніколаса Мадуро.

Про це у статті для New York Times написав лідер опозиції Венесуели і глава Національної асамблеї Хуан Гуайдо.

"У нас були таємні зустрічі з військовослужбовцями і силами безпеки", - йдеться у статті.

Як зазначив Гуайдо, разом зі своїми прихильниками він окреслив три стратегічні пункти в "дорожній карті" на шляху до демократії, а саме кінець узурпації, перехідний уряд і вільні вибори.

За його словами, припинення військової підтримки президента Мадуро має вирішальне значення для забезпечення зміни уряду, і більшість військовослужбовців згодні з тим, що страждання країни нестерпні.

Читайте також: США закликали бізнес уникати угод, пов'язаних із венесуельськими золотом і нафтою

Як повідомлялося, глава Національної асамблеї Венесуели Хуан Гуайдо проголосив себе виконуючим обов'язки президента країни. Його визнали фактичним лідером Венесуели низка держав, зокрема США, Канада, Бразилія, Ізраїль, Колумбія, Парагвай, Чилі, Аргентина, Перу та Еквадор. 26 січня країни Євросоюзу висунули ультиматум президенту Венесуели Ніколасу Мадуро: або протягом восьми днів він оголосить про нові вибори в країні, або ЄС визнає Гуайдо тимчасовим главою країни. Цей ультиматум Мадуро відкинув.

Фото: EPE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-