Німеччина сподівається запобігти ескалації ситуації в Венесуелі - Маас

Німеччина сподівається запобігти ескалації ситуації в Венесуелі - Маас

Укрінформ
Німеччина готова визнати Хуана Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели і намагатиметься запобігти подальшій ескалації ситуації у Венесуелі.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми готові визнати Хуана Гуайдо тимчасовим президентом, щоб почати політичний процес, тому що Національні збори є єдиним легітимним представником венесуельського народу», - йдеться в заяві Мааса, поширеній його прес-службою.

Читайте також: Уряд Венесуели відкинув вимоги Європи про нові вибори президента

Міністр висловив задоволення, що європейці «говорять одним голосом» з приводу цієї проблеми і чітко дали зрозуміти, що венесуельці повинні бути вільні у визначенні свого майбутнього, а для відновлення миру і верховенства закону необхідний мирний політичний процес, який заслуговує на довіру і відповідає венесуельській конституції.

В ефірі телеканалу ZDF Маас заявив, що подальші дії міжнародного співтовариства залежатимуть від того, як поведе себе Мадуро. Він наголосив, що мова не йде про військове втручання, - для врегулювання ситуації повинні бути використані засоби дипломатії.

Читайте також: Євросоюз виступив із заявою щодо ситуації у Венесуелі

«Міжнародне співтовариство має посилити тиск. Ми це робимо, в тому числі в Європі, в Радбезі ООН. Чого ми не хочемо, так це внести вклад в подальшу ескалацію. Ми вже бачили досить насильства на вулицях Венесуели і не хочемо ще більше погіршувати ситуацію», - сказав німецький міністр.

Маас приєднався до колег по ЄС в заяві, опублікованій Високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерікою Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-