Помпео призначив спецпосланця США з врегулювання кризи у Венесуелі

Помпео призначив спецпосланця США з врегулювання кризи у Венесуелі

Укрінформ
Дипломат з табору "яструбів" Елліот Абрамс буде визначати політику США відносно Венесуели.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Після того, як США офіційно визнали колишнього спікера парламенту Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим главою держави і закликали президента Ніколаса Мадуро скласти з себе повноваження, глава Держдепартаменту Майк Помпео назвав ім'я дипломата, відповідального за політику США відносно Венесуели", - йдеться в повідомленні.

Спецпосланцем США став представник табору "яструбів", республіканець Елліот Абрамс.

Протягом ряду років Абрамс обіймав різні керівні посади в адміністраціях кількох президентів-республіканців, починаючи з Рейгана. За ці роки він проявив себе як "яструб" щодо Латинської Америки.

Як повідомлялося, 23 січня, в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

Читайте також: Британія відмовилась видати Мадуро золота на $1,2 мільярда

Після заяви Гуайдо на акції протесту проти Мадуро вийшли жителі інших міст Венесуели. Під час протестів між мітингувальниками і силовиками сталися зіткнення.

За останньою інформацією, щонайменше 26 протестувальників загинули. США, Британія і ще більше десяти інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до перевиборів в країні.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-